Annons
Annons

Emma testar: Peeling för ansiktet


 

Mekanisk eller kemisk? Smaken är som baken – men jag gillar båda. Under året har jag gjort en djupdykning i hyllorna och testat mig igenom 25 stycken olika peelingar. Här är mina fem favoriter att skrubba in våren med.

Annons

Kom ihåg att du kan använda de flesta peelingar som en 
mask, det vill säga en peelmask, för ett extra kraftfullt resultat.

Först en lite peelingguide:

Mekanisk eller kemisk – vad är skillnaden?

Mekanisk: Den här peelingen är oftast 
i crèmeform och innehåller korn av något slag som skrubbar  huden ren från orenheter och döda hudceller. Oftast rekommenderas en mekanisk peeling till dig som har en tålig hy.

Kemisk: En kemisk lösning utan korn som löser upp döda hudceller och aktiverar huden. Den här peelingvarianten finns exempelvis som gel eller pads och passar utmärkt för dig med känslig hy och/eller problemhy.

 

Triple peel
, 50 ml, 519 kr, Akademikliniken.
Polering på högsta nivå! En kraftfull gelpeeling med korn med hydroxisyror, fruktenzymer och riskli. Ansiktet slipas på ett behagligt sätt och skrubben passar dessutom utmärkt om man har grov hy med gamla ärr. Den ger ett synligt resultat direkt – förfinad hud och massor av lyster. Me like!

 

Refine and polish miracle balm
75 ml, 769 kr, Aurelia.
En enzympeeling med korn som innehåller Aurelias egen samman-sättning av probiotika och peptider. 
Jag älskar det effektiva och kraftfulla resultatet. Applicera på torr hud, massera en minut, tillsätt lite ljummet vatten och massera en kort stund tills skrubben förvandlas till en mjölk. Ta av och njut av ditt nya glow!

 

Exfoliating enzyme, 
60 ml, 628 kr, Nimue.
En supermild och kornfri gelpeeling med ananas- och papayaenzym som passar den mest känsliga hy. Du får en kraftfull peeling som ger resultat; den är effektiv mot glåmighet och den löddrande effekten gör dig bebislen. Extra plus för att den går att använda runt ögonen och att köpa som refill. Tips: Testa att lägga på torrt rengjort ansikte medan du duschar för att få den att tränga långt ner i öppna porer.

 

Glycolic peel
75 ml, 299 kr, Caudalie.

En perfekt mix mellan peeling och mask – det bästa av två världar 
för mig. Den leriga formulan med papayaenzymer och glykolsyra stramar åt porerna och tightar till huden medan kornen finslipar ytan. När hela tuben var slut upplevde jag dessutom en jämnare hudton.

Scrub & mask, 
50 ml, 495 kr, Filorga.
Skrubb och ansiktsmask i ett med bubblande effekt som kan användas en 
till tre gånger i veckan. Bubblor kommer 
att synas, vilket är ett tecken på att syre släpps ut. När bubblorna försvinner efter cirka fem minuter tvättas masken av med ljummet vatten. En perfekt mask att använda kvällen före det vankas galej 
– eller dagen efter festen.

 

 

Läs också:

Emma testar: Sheetsmasks

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar